Silver Award ISC siert de fles

De Janse Jenever Oude Klare won recent een Silver ISC-tasting Award van de International Spirits Challenge. De Silver Award siert nu de fles.

De International Spirits Challenge is de meest gezaghebbende, gerespecteerde en invloedrijke wedstrijd voor sterke dranken ter wereld. De challenge bestaat nu 26 jaar en is onder gedistilleerde dranken het belangrijkste proef-evenement ter wereld. In 2021 deden meer dan 1.800 verschillende gedistilleerde dranken mee uit bijna 70 landen, verdeeld over 26 categorieën. De winnaars van de ISC Tasting Awards worden vastgesteld aan de hand van een streng beoordelingsproces, door panels van meer dan 50 gerespecteerde en ervaren professionals uit de industrie. Een proces dat maar liefst 12 dagen in beslag neemt.

Om de nauwkeurigheid van de blinde proeverij te garanderen, worden monsters afgeleverd bij de jury met genummerde proefglazen. Elke keurmeester beoordeelt producten op basis van hun leeftijd, regio en variëteit, die wordt bepaald door de deelnemer en geverifieerd door de voorzitter. Elk product wordt blind geproefd en krijgt een score voor zijn 1. aroma, 2. uiterlijk, 3. smaak en 4. afdronk. De scores worden verzameld en geregistreerd door de categorievoorzitter voordat trofeeën, dubbele gouden, gouden, zilveren en bronzen medailles worden toegekend.

In de categorie gin & jenever dongen in 2021 721 dranken mee naar de prijzen. De Janse Jenever Oude Klare viel met 7 anderen in de prijzen in de subcategorie Jenever. Een Silver Award die natuurlijk niet mag ontbreken op de fles.

Alwine van Winsen van Serieus Mee Distilleries en
Rob Janse plakken de eerste silver award op een fles Oude Klare