Een nieuwe jeneverstokerij

De afgelopen decennia is het aantal distillateurs in Schiedam gedaald. Sinds kort is er een jeneverstokerij bijgekomen genaamd EV@. In deze nieuwe jeneverstokerij in een pand aan de Westmolenstraat kunnen klanten een eigen recept voor een distillaat in kleinere oplages laten maken.

Geboren en getogen Schiedammer Ernst van Velzen komt uit de Schiedamse familie Janse, een familie van drankenhandelaren en -producenten. Hij volgde zijn opleiding distilleren in het Jenvermuseum. Na zijn diplomering richtte hij in een afzonderlijke ruimte van zijn pand aan de Westmolenstraat in Schiedam een distillateursbedrijf in met de benodigde installatie. Inmiddels heeft hij ook de administratieve vereisten voor elkaar (zo dient er voor de belastingen veraccijnsd te worden).

Janse Jenever

Eén van de eerste klanten van jeneverstokerij EV@ zijn de broers Huub en Rob Janse. Zij hebben in oktober 2019 ‘oude klare’ hebben laten maken naar het recept van wijlen hun grootvader. Een bijzonder verhaal, lees hier het volledige bericht in de Schiedammer Online.

Meer weten over Janse Jenever? Neem dan contact met ons op.